Türkiye'de İlk kez 112- UMKE Çalıştayı Gerçekleştirildi

Türkiye 112-UMKE çalıştayında acil durumlarda vakaya ulaşma süresinden, vakaya müdahale edecek sağlık profesyonellerinin yetiştirilmesine kadar toplam on iki oturum yapıldı. Sağlık alanında akademisyen ve çeşitli branşlarda uzmanların katılımı ile gerçekleşen çalıştayda; 112 ve Umke’nin  acil vakalara müdahale, 112 çağrı merkezlerinin ve Umke'nin sorunları ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

6 Şubat 2023 tarihinde asrın felaketi olarak değerlendirilen 11 şehrimizi etkileyen 50.000’den fazla vatandaşımızı kaybettiğimiz deprem kuşağında bulunan ülkemizde acil afet durumlarında yapılması gerekenlere dikkat çekmek, önleyici tedbirler almak ve olası durumlarda toplumun farkındalığını geliştirmek amacı gözetilerek, Türkiye'de ilk yapılan "112 ve UMKE Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Sağlık Politikaları ve Sağlığın Geliştirilmesi Derneği, Yeni Sendika ve saglikciyiz.com.tr işbirliği ile İstanbul’da yapılan 112 ve Umke Çalıştayı'nın açılış konuşmasını, Sağlık Politikaları ve Sağlığın Geliştirilmesi derneğimiz Genel Başkanı Musa AKAN, Yeni Sendika Genel Başkanı Metin Memiş, Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve önceki dönem Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ yaptılar.

Prof. Dr. Recep Akdağ çalıştayda söz alarak "Türkiye’de tecrübenin aktarımı konusunda eksikliklerin var olduğunu ancak kurulan güçlü sağlık sistemi sayesinde birçok konuda ilerleme kaydedilmiştir. Çalıştayın sonucun karar vericiler ile politika yapıcılara sorun ve çözüm önerileri açısından yol gösterici olacağını" değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Politikaları ve Sağlığın Geliştirilmesi Derneği Genel Başkanı Musa Akan’ın ve Prof. Dr. İbrahim İkizceli'nin başkanlığında düzenlenen çalıştaya,

Prof. Dr. Haydar SUR,

Prof. Dr. Vefik ARICA,

Prof. Dr. Ali KOCATAŞ,

Prof. Dr. Gülten KAPLAN,

Prof. Dr. Hanefi ÖZBEK,

Doç. Dr. Tunçay PALTEKİ,

Doç. Dr. Semih KORKUT,

Dr.Öğr.Üy. Serap BİBEROĞLU,

Uzm. Dr. Ş. Ömür HINÇAL,

Uzm. Dr. Yonca Senem AKDENİZ,

Dr. Türkay ESİN,

Dr. Fatih SEYRAN,

Ecz. Ali Murat DUMAN,

Sağ. Yön. Ahmet SÜREK'in yanı sıra çoksayıda akademisyen ve alanında uzman kişilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Çalıştay sonuç bildirgesi ile buradan çıkan karar ve çözüm önerilerinin kitap haline getirilerek, günümüz sağlık politikalarına ışık tutması, geleceğe yol göstermesi hedeflenmektedir.

3.129.247.196