Hastaneler neden yoğun? Çalıştayı

Değerli Meslektaşlarımız;

Bildiğiniz üzere Ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, hükümetimiz tarafından sağlığın her alanında devasa yatırımlar yapılmakta, Aile sağlığı merkezleri, Ağız diş hastaneleri,  her ilçemize hastane, her şehrimize birkaç hastane, büyük şehirlerimize ise dev şehir hastaneleri yapılmaktadır.

Yapılan hastanelerimiz dünyadaki son teknoloji cihazlarıyla donatılmakta ve insanımıza daha güzel hizmet vermeye çalışmaktadırlar. 2002 yılında ülkemizdeki toplam hasta muayene sayısı 100 milyon iken 2020 yılına geldiğimizde 400 milyon muayene sayısına ulaşmış, sonraki yıllarda ise yoğunluklar günden güne artmaya devam etmekte olduğu gözlemlenmiştir.

Sağlık Bakanlığımız tarafından her yıl hemşiresinden ebesine, Acil Tıp Teknisyeninden doktoruna her alanda çeşitli atamalar yapılıyor ve yapılan bu sağlık tesislerimizin personel eksiklikleri tamamlanmaya çalışılıyor. 2002 yılında Sağlık Bakanlığında çalışan uzman hekim sayısı elli yedi bin iken 2020 yılında bu rakam yüz bini geçmiş, bakanlığımıza bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışan sağlık personeli sayısı ise toplamda altı yüz bine ulaşmıştır. Özel hastaneler, üniversite hastaneleri ve bakanlığımıza bağlı tüm hastane ve kurumlarımızda çalışan sağlık personel sayımız ise bir milyon rakamına yaklaşmıştır.

Yapılan yatırımlara, atanan bunca sağlık personeline rağmen görüntüleme merkezlerinde, laboratuvarlarda, acillerde, yoğun bakımlarda, ameliyathanelerde ve diğer sağlık tesislerimizdeki doluluk oranları sürekli artış göstermekte ve hem ülkemiz milli kaynakları açısından hem hasta memnuniyeti açısından çeşitli sorunlar oluşturmaktadır.

Sağlık Politikaları ve Sağlığın Geliştirilmesi Derneği olarak ülkemizdeki yeni sağlık politikalarının oluşturulmasında, sektörümüzün geliştirilmesinde, politika üreticilere, yöneticilerimize yardımcı olmak amacıyla sağlığın tüm paydaşlarıyla bir araya gelerek “Sağlık Kurum ve Kuruluşlarına Artan İhtiyacın Nedenleri ve Çözüm Önerileri” çalıştayımızda Hastaneler neden yoğun? Hastane kalabalıkları nasıl biter? ana başlıklar halinde konuşmak, tartışmak ve çözüm önerileri geliştirmek üzere bir araya geliyoruz.

29 Mart 2020 Pazar günü Sağlık Politikaları ve Sağlığın Geliştirilmesi derneği, saglikciyiz.com.tr. sağlık haber sitesi ve  Biruni Üniversitesi iş birliği ile düzenleyeceğimiz çalıştayımıza siz değerli misafirlerimizi ağırlamaktan onur duyacağız.

Selam ve Saygılarımızla…

Düzenleme kurulu adına

Musa AKAN

Sağlık Politikaları Derneği Başkanı

Musa Akan

52.15.189.48

© Copyright 2020  V4.1 Tüm Hakları Saklıdır.